Naslovna

This is an example of a HTML caption with a link.

Aktuelnosti

10. april 2014.

Potpisan sporazum o projektima za podršku reformi državne uprave

Potpisan sporazum o projektima za podršku reformi državne uprave

Nadzorni odbor Projekta „Podrška reformi državne uprave u Srbiji u periodu 2010. do 2013. godine“, odlučio je da za finansiranje realizacije projekta Ministarstva građevinarstva i urbanizma „Analiza usaglašenosti građevinskog sektora iz oblasti proizvodnje agregata za građevinarstvo, betona, armiranog i prednapregnutog betona, betonskih proizvoda i materijala za završnu obradu puteva sa zahtevima za transponovanje (prilagođavanje evropskom zakonodavstvu) Uredbe o građevinskim proizvodima“, izdvoji sredstava iz Projektnog fonda za institucionalni razvoj, u vrednosti od 25,600.00 eura. Podršku reformi državne uprave u Srbiji sprovodi Ministarstvo pravde i državne uprave u saradnji sa Švedskim institutom za javnu upravu, kao i uz podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

Detaljnije...

9. april 2014.

Ministar Velimir Ilić otvorio 40. Međunarodni sajam građevinarstva

Ministar Velimir Ilić otvorio 40. Međunarodni sajam građevinarstva

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić otvorio je u ponedeljak, 08. aprila 2014. godine, 40. Međunarodni sajam građevinarstva koji, pod sloganom “Gradite po vašoj meri”, ove godine okuplja više od 500 izlagača iz 22 zemlje Evrope i Azije.

 

Detaljnije...

17. mart 2014.

Potpisani ugovori za sufinansiranje izrade urabističkih planova

Potpisani ugovori za sufinansiranje izrade urabističkih planova

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić potpisao je ugovore sa 14 opština i lokalnih samouprava u Srbiji, čiji su projekti izabrani na konkursu za sufinansiranje izrade urabističkih planova. Ukupan iznos potpisanih ugovora je 21.512.576 dinara. Opštine i lokalnih samouprava podnele su zahteve za dodelu sredstava na osnovu javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva građevinarstva i urbanizma, 11. februara 2013. godine.

Detaljnije...

7. mart 2014.

Prezentovanje projekata ministarstva na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Prezentovanje projekata ministarstva na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Državni sekretar Miodrag Jocić i pomoćnik ministra Građevinarstva i urbanizma Miroslav Pivić održali su, u četvrtak, 6. marta 2014. godine, predavanje u prisustvu dvesta studenata četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na temu „Aktuelno stanje i plan razvoja transportne infrastrukture u Srbiji“.

Detaljnije...

28. februar 2014.

Početak izgradnje socijalnih stanova u Nišu

Početak izgradnje socijalnih stanova u Nišu

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić otvorio je, u petak, 28. februara, građevinske radove na izgradnji sedamdeset stanova za socijalno stanovanje u Nišu.

Planirani rok za izgradnju sedamdeset stanova u Ulici Majakovskog u Nišu je 425 dana, a cena stanova manja je za oko 10 odsto u odnosu na stanove za socijalno stanovanje koji su već izgrađeni na istoj lokaciji.

Detaljnije...

ћирилица  latinica

REZULTATI JAVNOG KONKURSA 
ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ BUDŽETA REPUBLIKE SRBIJE
U 2014. GODINI, ZA SUFINANSIRANJE IZRADE URBANISTIČKIH PLANOVA Pravilnik o objektima za koje se ne može izdati građevinska dozvola, stepenu izgrađenosti objekta i građevinskoj i upotrebnoj dozvoli u postupcima legalizacije objekata Izveštaj o obavljanju komunalnih delatnosti JLS u 2013. godini Informacije od javnog značaja Informator o radu Licence za izradu tehničke dokumentacije, građenje objekata, izvođenje radova Republički geodetski zavod Građevinska direkcija Srbije Republička agencija za stanovanje Pravilnik o tehničkim standardima pristupačnosti Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole PRAVILNIK o uslovima, načinu i postupku za sticanje prava svojine na zemljištu i objektima na koje se primenjuje Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole